CO2-Neutral Containerkørsel

Speditionsfirmaet ALPI og Ancotrans, som er en af Nordeuropas største transportør af containere, indleder unikt samarbejde

Som det første speditionsfirma i Danmark tager ALPI nu store skridt i retningen af CO2-neutral containerkørsel, blandt andet via et samarbejde med Ancotrans og deres projekt: Driving for a better climate – et CO2-kompenseringsprojekt i Uganda.

-I 2021 skal minimum 60 pct. af ALPIs totale kørsel af containere være CO2-neutralt, fortæller Morten H. Nielsen, Managing Director i ALPI Air & Sea. Derfor er vi rigtig glade for at kunne lave et samarbejde med Ancotrans, som har dokumenteret og valid erfaring med kompenseringsprojektet i Uganda.

Skov i Uganda
Ancotrans donerer hvert år en del af deres overskud til grønne tiltag, og en stor del af donationen bruges på plantning af skov i Uganda. Træer er rigtig gode til at suge CO2 ud af atmosfæren, så derfor giver det mening med kompenseringsprojekter som dette. Træerne plantes og passes af det lokale samfund i Uganda, og efter en årrække tilhører træerne og skovene ugandaneserne, så der er også sociale benefits.

-Vi startede med projektet i Uganda i 2019, fortæller Anne Kathrine Steenbjerge fra Ancotrans, og vores kunder kan valgfrit betale et grønt tillægsgebyr, som sikrer klimakompensation på givne transporter.

Øget fokus
Anne Kathrine Steenbjerge, som er 5. generation og CEO i det familieejede Ancotrans, glæder sig over aftalen med ALPI. – Vi skal i gang med øget fokus på vores CO2-emission og reduktion af samme. Nu. Det er tiltag, vi ikke længere kan udsætte, udtaler Anne Kathrine Steenbjerge, og FN’s klimarapport for 2020 bekræfter Steenbjerges antagelser. Rapporten konkluderer, at selvom den samlede globale udledning af CO2 i 2020 forventes at ende med reduktion på op mod 7 pct., så er vi stadig på vej mod 3,2 graders temperaturstigning, og 2020 bliver det næst varmeste år nogensinde målt.

Kommercielt sigte
Både ALPI og Ancotrans har flere tilgange til bæredygtighed og CO2 reduktion. Begge virksomheder har et ønske om forpligtende tiltag – ikke bare snak og fine ord – men konkrete tiltag, der faktisk reducerer CO2-emissionen. Samtidig er der kommercielle overvejelser forbundet med de grønne projekter hos både ALPI og Ancotrans.

Morten H. Nielsen udtaler: – Vi er ikke miljøaktivister hos ALPI. Den grønne omstilling, som vi er i gang med, har et klart kommercielt sigte. Vi er overbeviste om, at CO2-reducerende tiltag og bedre bundlinje kan forenes. Det er vores opgave at fremtidssikre ALPI og gøre virksomheden parat til de lovmæssige krav, som givet vil møde os snart. Det kan vi blandt andet gøre igennem et samarbejde med Ancotrans om CO2-neutral containerkørsel.

Anne Kathrine Steenbjerge, Ancotrans, glæder sig over aftalen med ALPI

For yderligere information venligst kontakt Morten H. Nielsen, tel. 20 80 71 46